Wat is oefentherapie?

Oefentherapie is gericht op het verbeteren van houding en beweging in het dagelijks leven.

We bewegen de hele dag, en van jongs af aan hebben we geleerd om goed te bewegen. Door pijn, ziekte of spanning wordt dit bewegingsgedrag onbewust verstoord, waardoor klachten kunnen ontstaan.

Lees verder
Laura Kokshoorn

Tijdens de behandeling zoeken we samen naar de oorzaak van de aanwezige klachten, en wordt het natuurlijke bewegingspatroon van het lichaam opnieuw geoefend. Ook wordt veel geoefend op dagelijkse houdingen en bewegingen waarin problemen ontstaan, zoals de zithouding op het werk, bewegingspatronen tijdens het sporten, het bukken en het lopen.

Na de intake stel je samen met de oefentherapeut het behandeldoel en behandelplan vast en tijdens de volgende behandelingen wordt gewerkt aan het bereiken van het vastgestelde doel. Het behandeldoel wordt gesteld op basis van:

  • De diagnose van de verwijzer
  • Het onderzoek van de oefentherapeut
  • Jouw hulpvraag
  • Jouw eigen mogelijkheden

De behandeling oefentherapie vraagt van jou een actieve deelname aan het proces, je leert waar je klachten vandaan komen en hoe je dit kunt veranderen door je houding- en bewegingspatroon in het dagelijks leven aan te passen.

Een behandeling oefentherapie is altijd individueel.

Werkwijze

Als na de intake en het onderzoek het behandeldoel en behandelplan zijn vastgesteld, kan de therapie starten. De therapie wordt volledig aangepast op het behandeldoel, en is dus bij iedereen anders. De therapie is gericht op het verbeteren van houding en beweging, zo kijken we bijvoorbeeld naar de zithouding op het werk of thuis, het bukken, het staan en het lopen.

Aanvullend worden oefeningen gedaan ter mobilisatie van de gewrichten, het ontspannen van spieren en het versterken van spieren die nodig zijn om de juiste houding vol te kunnen houden. Tijdens de therapie leert je hoe je je eigen therapeut kunt zijn.

Triangle image element

Contact

Openingstijden

De praktijk is dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 8.00 en 19.00. Daarnaast kunt u de praktijk ook bellen of e-mailen via onderstaande links.

Telefoonnummer

Phone icon06 3466 0628

E-mail

Email iconinfo [@] cesarhellevoetsluis.nl

Openingsdagen

Maandag van 08.00 tot 18.00
Dinsdag van 08.00 tot 18.00
Woensdag van 08.00 tot 18.00
Donderdag van 09.00 tot 15.00

Adres

Laura Kokshoorn
Woordbouwerplein 1 - 2e etage
3224 XL Hellevoetsluis

Location icon Routebeschrijving

Vestiging Cesar Hellevoetsluis