Senioren

Bukken, tillen, zitten, lopen. Het zijn dagelijkse activiteiten waar niemand eigenlijk bij stil staat. Tot u ouder wordt en het allemaal niet meer zo gemakkelijk gaat. Iedereen wil graag zo fit en onafhankelijk mogelijk oud worden.

Nu heeft niemand dat helemaal in eigen hand, maar toch kunt u er zelf veel aan doen. Genoeg en verantwoord bewegen bijvoorbeeld. En voorkomen dat u valt. Maar hoe doet u dat? Zeker als de spieren strammer worden en klachten toenemen, is dat geen gemakkelijke opgave.

Een oefentherapeut Cesar of Mensendieck is deskundig op het gebied van houding en bewegen. De oefentherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van senioren en heeft specifieke behandelprogramma’s die zijn afgestemd op de wensen en mogelijkheden van senioren.

Minder energie en minder bewegen

Iemand die ouder wordt, is geneigd minder te bewegen - omdat de totale energie wat minder wordt. Ook kunnen klachten ontstaan die vaak voorkomen bij ouderen, bijvoorbeeld: reuma, artrose, hart- en vaatproblemen, diabetes (suikerziekte), botontkalking of de ziekte van Parkinson. Omdat u steeds minder gaat bewegen, nemen de klachten alleen maar toe. Zo kunt u in een vicieuze cirkel terecht komen.

Helaas zijn de meeste ouderdomsklachten chronisch en het is dus niet realistisch om te denken dat ze weer (kunnen) verdwijnen. Een behandelprogramma van de oefentherapeut is er dan ook niet op gericht om u totaal klachtenvrij te maken. Wel zult u merken dat uw klachten zullen afnemen, dat u zich makkelijker kunt bewegen en dat u beter kunt omgaan met de klachten die blijven. Dit zorgt ervoor dat u uw zelfstandigheid behoudt en de regie over uw eigen leven zo lang mogelijk zelf kunt blijven voeren.

Bekijk folder Maak een afspraak
Laura Kokshoorn
Triangle image element

Contact

Openingstijden

De praktijk is dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 8.00 en 19.00. Daarnaast kunt u de praktijk ook bellen of e-mailen via onderstaande links.

Telefoonnummer

Phone icon06 3466 0628

E-mail

Email iconinfo [@] cesarhellevoetsluis.nl

Openingsdagen

Maandag van 08.00 tot 18.00
Dinsdag van 08.00 tot 18.00
Woensdag van 08.00 tot 18.00
Donderdag van 09.00 tot 15.00

Adres

Laura Kokshoorn
Woordbouwerplein 1 - 2e etage
3224 XL Hellevoetsluis

Location icon Routebeschrijving

Vestiging Cesar Hellevoetsluis