Bechterew

Bechterew

Bukken, tillen, zitten, lopen. Het zijn dagelijkse activiteiten waar niemand eigenlijk bij stil staat. Tenzij er klachten ontstaan. Een oefentherapeut Cesar of Mensendieck is deskundig op het gebied van bewegen en gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een chronische aandoening, zoals de ziekte van Bechterew.

Klachten bij de ziekte van Bechterew

De ziekte van Bechterew is een reumatische aandoening, waarbij de gewrichten van wervelkolom, bekken en/of schouders en de gewrichten tussen het borstbeen en de ribben door ontstekingen worden aangetast. Deze ontstekingen veroorzaken klachten zoals pijn en stijfheid, maar kunnen ook leiden tot vermoeidheid, een verminderde conditie en verlies van spierkracht. Omdat de wervels op den duur vaak vergroeien, verstijft de wervelkolom. Dit beïnvloedt de houding en manier van bewegen, en daarmee alle dagelijkse activiteiten.

Wat kan een oefentherapeut Cesar of Mensendieck u bieden?

Een oefentherapeut Cesar of Mensendieck is deskundig op het gebied van bewegen en gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een chronische aandoening, zoals de ziekte van Bechterew. Een oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook geeft hij of zij u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, stijfheid, overbelasting en spanningen. Zo leert u uw klachten te begrijpen en er adequaat op te reageren, zodat ze verminderen of beter hanteerbaar worden.

Bekijk folder

Direct Aanmelden

Bel voor een vrijblijvend gesprek 06-34660628 of meld u aan via het volgende formulier.

Velden met een (*) zijn verplicht.