Ademhalingsklachten

Ademhalingsklachten

Ademen doen we onbewust. Het is iets waar we nooit bij stilstaan. Tenzij u klachten krijgt en de ademhaling niet goed verloopt. Duizeligheid, hartkloppingen, tintelingen, oorsuizen of benauwdheid kunnen optreden. De klachten gaan uw dagelijks functioneren negatief beïnvloeden. De oefentherapeut kan een structurele oplossing bieden voor uw klachten. In deze folder leest u wat een oefentherapeut voor u kan betekenen.

Ademhalingsklachten

De ademhaling is een belangrijk onderdeel in het lichamelijk en geestelijk functioneren. Door diverse oorzaken, zoals benauwdheid door allergie, astma, longafwijkingen zoals emfyseem, stress of pijnklachten, kan de ademhaling minder goed verlopen. Het lichaam raakt hierdoor uit balans. Duurt deze situatie te lang, dan loopt u het gevaar in een vicieuze cirkel te belanden, waardoor u niet meer optimaal kunt functioneren. De oefentherapeut kan u helpen een dergelijke situatie te doorbreken of zelfs te voorkomen.

Behandeling op maat

De oefentherapeut is een paramedicus die expert is in houding en beweging. De oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Samen gaat u op zoek naar de oorzaak van uw ademhalingsklachten. U analyseert daarbij uw houding en bewegingen in het dagelijkse leven. U krijgt inzicht in de reactie van uw lichaam op factoren die van invloed zijn op het ontstaan van ademhalingsklachten. U leert hierdoor de klachten beter te begrijpen. Vervolgens gaat u onder begeleiding van uw oefentherapeut aan de slag met het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning in uw lichaam.

Bekijk folder

Direct Aanmelden

Bel voor een vrijblijvend gesprek 06-34660628 of meld u aan via het volgende formulier.

Velden met een (*) zijn verplicht.